Affiche%20We%20Are%20Women%20echo%20moins%20jpg

Wij zijn vrouwen

Wij zijn vrouwen

Deze tentoonstelling onthult twee werelden: die van de schilderkunst en die van de fotografie, met vrouwelijkheid als rode draad, in al zijn aspecten, in het hart van de schepping.

Het eerste deel biedt je een onderdompeling in het werk van de kunstenaar Gilliane Warzée. Het portret is haar favoriete thema. Gezichten fascineren haar. Door hun representatie, de techniek en de gebruikte kleuren probeert ze de uitdrukking van het diepste van haar modellen weer te geven met de zorg om haar werken zo humanistisch en boeiend mogelijk te maken. In haar creatieve proces geeft de kunstenaar de voorkeur aan het gebruik van het mes, dat bevorderlijk is voor het werk van materialen en licht, die ze associeert met olieverf, vanwege de intensiteit, de schittering en de onvergelijkbare kleurschakeringen. Haar feministische schilderijen vangen de kijker door de blik van een model, de uitdrukking van een gezicht of de sensualiteit van een lichaam. Ze kijken je aan, dagen je uit, zowel in het volle licht als in de duisternis, waar de intimiteit van zijn schilderijen wordt onthuld onder het spectrum van blacklight.

Het tweede deel legt vrouwelijkheid bloot onder de lens van internationale fotografen van de jaren 1900 tot heden, zoals Helmut Newton, Phil Borges, William Klein of Gisèle

Freund, behorende tot de privécollectie van de Spuerkeess.


Tentoonstellingscatalogus:

https://fr.calameo.com/read/007124866c33afe3f5e6b

Nützliche Informationen

Adresse

Galerie d'Art Contemporain Am Tunnel et Espace Edward Steichen
16 Rue Sainte-Zithe
L-2763 LUXEMBOURG

Wann

Von Dienstag 19.07.2022 bis Sonntag 08.01.2023

Karte

Wij zijn vrouwen in Bildern

Die Inhalte werden von „Echo.lu“ bereitgestellt - unverbindliche Auskünfte unter Vorbehalt von Änderungen!

Um Veranstaltungen (die auf dem Gebiet der Hauptstadt stattfinden) in unserem Veranstaltungskalender anzukündigen, müssen Sie diese zuerst auf „Echo.lu“ eintragen. Wir nehmen diese in unsere Agenda auf.

https://www.echo.lu