Randonnée aux roses

Ontdek de betoverende schoonheid van rozen tijdens een 2 uur durende wandeling langs de kleurrijke rozenperken en bewonder de diverse bloemsoorten die in bloei staan. Of je nu een doorgewinterde rozenliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een sfeervolle wandeling, deze rozenwandeling in de stad Luxemburg is een ervaring die je niet mag missen. Zo weet je meteen hoe Luxemburg aan het begin van de 20e eeuw, tijdens de ‘Belle Epoque’ over de hele wereld bekend stond als het ‘land van de rozen’.

Inderdaad, dankzij een sterke traditie in de rozenteelt stond Luxemburg aan het begin van de 20e eeuw, tijdens de ‘Belle Epoque’ over de hele wereld bekend als het ‘land van de rozen’. Vanaf 1880 was het plateau van Limpertsberg bedekt met rozenvelden. Ook nu zijn er nog vele prachtige rozentuinen te vinden in Luxemburg. Enkele van de bekendste rozentuinen zijn de Roseraie de Limpertsberg, de Jardins de Haute-Sûre, de Jardins de Wiltz en de Parc Merveilleux in Bettembourg.

Praktisch:

  • Gratis voor leden
  • Niet leden betalen 17 EURO per persoon.
  • De wandeling wordt begeleid door de erkende Nederlandstalige gids, en lid van de Vlaamse Club, Luc Vanderschrick. Luc staat bekend voor zijn grondige kennis van de materie en voor zijn enthousiasme.

Nützliche Informationen

Karte

Randonnée aux roses in Bildern

Die Inhalte werden von „Echo.lu“ bereitgestellt - unverbindliche Auskünfte unter Vorbehalt von Änderungen!

Um Veranstaltungen (die auf dem Gebiet der Hauptstadt stattfinden) in unserem Veranstaltungskalender anzukündigen, müssen Sie diese zuerst auf „Echo.lu“ eintragen. Wir nehmen diese in unsere Agenda auf.

https://www.echo.lu